Dzēriens, kas uzkurina iekšējo uguni jeb ājurvēdas detoksa tēja

Šī recepte nāk no ājurvēdas gudrību krājumiem. Ājurvēda ir sena medicīniska sistēma, kas balstīta uz noteiktu uzturu, kustībām, ārstniecību un augiem. Tulkojot no sanskrita tā ir „zinātne par ilgmūžību”. Šajā sistēmā organisma atveseļošanā un attīrīšanā ļoti plaši tiek pielietotas dažādas garšvielas un tējas.

Zemāk aprakstītās receptes sastāvā ir iekļautas garšvielas, kas uzlabo zarnu trakta un aknu darbību, līdz ar to veicinot vielmaiņu un organisma attīrīšanos.

Sastāvā ir arī ingvers, kas plaši pazīstams ar savām pretiekaisuma īpašībām. Kā garšaugu to izmanto jau kopš senās civilizācijas pastāvēšanas laikiem. Tā asā garša palīdz uzkurināt iekšējo uguni, līdz ar to paātrinot asinsriti un visa organisma atjaunošanās funkcijas.

Ājurvēdas detoksa tēja

© Foto: Kristīne Kleinberga-Ankrava / Detoksa tēja

Ājurvēdas detoksa tēja

Sastāvdaļas:

  • 1 tējkarote garšvielu maisījuma: koriandrs, ķimenes, fenhelis (vienādās daļās),
  • 2 tējkarotes smalki sakapātas svaiga ingvera saknes,
  • 5 glāzes ūdens.

Pagatavošana: katliņā uzvāra ūdeni, pievieno garšvielas un ingveru. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 7 – 10 minūtes. Izkāš un pārlej termosā.

Dzērienu lieto dienas laikā. Jādzer silts vai karsts. Var pievienot citrona šķēlīti un nedaudz medus.

Ja dzēriens liekas par stipru, tad, to gatavojot, garšvielas var pievienot mazāk.

Tēja būs kā lielisks papildinājums jebkurai diētai vai atslodzes dienai. Īpaši gadalaikos, kad laukā ir vēsi un drēgni laika apstākļi. Pateicoties garšvielām un ingveram, tai piemīt sildošs un enerģiju sniedzošs efekts.

Garšvielas: koriandrs, ķimenes, fenhelis

© Foto: Kristīne Kleinberga-Ankrava / Garšvielas

© 2017, Kristīne Kleinberga-Ankrava. Bez rakstiskas autora atļaujas un atsauces uz https://tava-pasaule.lv/ pārpublicēt aizliegts!

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *