Lai sirds būtu vesela un zarnu trakts darbotos nevainojami, uzturā biežāk jālieto linsēklas. Tās ir labs šķiedrvielu un alfa linolskābes avots. Alfa linolskābe ir neaizstājamā taukskābe (Omega-3), kas šķidrina asinis. Līdz ar to sirdij ir vieglāk darboties. Šo taukskābi mūsu organisms pats nespēj veidot, tāpēc tā jāuzņem ar ēdienu.
Linsēklas:
- bagātas ar šķiedrvielām un palīdz novērst aizcietējumus,
- palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs, samazina trombocītu tieksmi salipt un uzlabo sirds darbību,
- nesatur glutēnu.
25-50 g linsēklu dienā palīdz ievērojami samazināt holesterīna līmeni asinīs. © Dietoloģe R. Stentona
Smūtijs ar linsēklām veselai sirdij un zarnu traktam
Sastāvdaļas aptuveni divām porcijām:
- divas ēdamkarotes linsēklu,
- divi nektarīni,
- sauja brūkleņu vai dzērveņu,
- ēdamkarote medus,
- daži piparmētru zariņi,
- ūdens daudzumu ņem atkarībā no tā, cik biezu vai šķidru dzērienu vēlās. Jo vairāk ūdens, jo šķidrāks sanāks.
Darbības:
Linsēklas noskalo, izmantojot sietiņu. Noskalo arī nektarīnus un brūklenes. Nektarīniem izņem kauliņus. Visu met blenderī. Pievieno piparmētras, medu, ūdeni un maļ, kamēr viss samalies daudz maz vienmērīgi. Lej glāzēs. Karstā dienā var pievienot arī kādu ledus gabaliņu. Dekorē ar nektarīna šķēlīti vai piparmētrām.
Priekā!
Autors: tava-pasaule.lv / Publicēts 14.08.2019.