Neparastu salātu recepte, kas apvieno sevī veselīgumu, krāšņumu un bagātīgu garšas buķeti. No pirmā acu uzmetiena varētu šķist, kas gan kopīgs kāpostam ar augļiem un plus vēl kombinācijā ar riekstiem? Bet rezultāts ir pārsteidzoši labs!
Kāposts: kāpēc sarkanais, ne dārza parastais?
Var jau izmantot arī kādu citu kāpostu šķirni, bet lieta tāda, ka sarkanajā kāpostā ir vairāk C vitamīna. Savukārt kālija un šķiedrvielu visās kāpostu šķirnēs ir vienlīdz daudz.
Valrieksti
Salātu sastāvā iekļauti arī vērtīgie valrieksti un kā jau gandrīz visi rieksti, tie ir labs olbaltumvielu avots, kas ir īpaši aktuāli, piemēram, veģetāriešiem. Valrieksti ir bagāti arī ar antioksidantiem un omega-3 taukskābēm. Tātad, to lietošana uzturā palīdz aizkavēt organisma novecošanās procesus un samazina sirds slimību risku.
Tātad – SARKANO KĀPOSTU SALĀTI ar augļiem un valriekstiem
Sastāvdaļas:
- aptuveni 1/4 daļa vidēja izmēra sarkanā kāposta galvas,
- 1 apelsīns,
- 1 ābols,
- 5 nolobīti valrieksti,
- 1 ēdamkarote medus.
Pagatavošana:
Kāpostu noskalo un sagriež strēmelēs. Augļus nomazgā un nomizo. Ābolam izgriež serdi, pārējo sagriež kubiņos, trīsstūros, salmiņos vai citās sev vēlamās formās. Apelsīnu sadala daivās, daivām noņem baltās starpsienas, atstājot tikai apelsīnu “fileju”. Sagriež smalkāk. Sadrupina valriekstus mazākos gabalos. Pievieno šķidru medu un visu uzmanīgi samaisa.
Labu apetīti!
Autors: tava-pasaule.lv / 19.12.2017. Foto: pixabay.com