Šogad kabači dārzā aug griezdamies. Spēj tik novākt. Tos var sautēt, grilēt, izmantot salātos un konservēt. Un vēl no tiem var pagatavot debešķīgi garšīgas pankūkas. Kabaču sezonā jācep kabaču pankūkas! Te būs viena vienkārša recepte.
Kabaču pankūkas
Nepieciešams:
- viens vidēja lieluma kabacis,
- ķiploka daiviņa,
- 5 ēdamkarotes auzu miltu (var izmantot parastos, kviešu),
- viena ola,
- sāls un pipari pēc garšas,
- eļļa cepšanai,
- pētersīļi.
Darbības:
Kabaci noskalo. Ja miza nav cieta, to atstāj. Ja cieta – nogriež nost. Ja kabacim iekšā ir jau nogatavojušās, cietas sēklas, tad tās izgriež ārā. Ja sēkliņas ir mīkstas – atstāj. Kabaci sarīvē uz rupjās rīves. Notīrītu ķiploka daiviņu – uz smalkās. Pievieno olu, miltus, sāli, piparus. Visu samaisa un atstāj uz kādām 10 minūtēm “savilkties”. Pirms cepšanas vēlreiz samaisa. Tā kā kabači satur daudz ūdens, tad masa būs kļuvusi šķidrāka. Ja tā ir par šķidru, tad pievieno vēl kādu karoti miltu. Ar karoti lej uzkarsētā un ieeļļotā pannā mīklu, veidojot apaļas pankūciņas. Pasniedzot bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Labu apetīti!
Autors: tava-pasaule.lv / Publicēts 15.08.2019.