Augusta otrā puse, septembris ir meloņu sezonas laiks. To aromātiskais mīkstums ir salds, maigs, atsvaidzinošs, bagāts ar šķiedrvielām, kāliju, C vitamīnu un beta karotīnu. Parasti mīkstums tiek apēsts, bet sēklas – izmestas.
Un velti, jo meloņu sēklas ir bagātas ar olbaltumvielām un eļļām. No tām var pagatavot ļoooti garšīgu un veselībai noderīgu dzērienu.
Dzēriens pēc skata līdzinās pienam, tāpēc to varētu arī saukt par meloņu sēklu pienu. Šāds augu valsts piens īpaši patiks tiem, kam ir alerģija uz dzīvnieku valsts pienu, kā arī visiem tiem, kas principā atteikušies uzturā lietot dzīvnieku izcelsmes produktus.
Meloņu sēklu dzēriens: kā pagatavot
Elementāri! Ņemam meloni, nomazgājam, pārgriežam uz pusēm.
Ar karoti izskrubinām sēklas kopā ar viducī esošo mīkstumu un liekam blenderī. Var pielikt arī daļu no pamatmīkstuma. Tad dzēriens sanāks saldāks un tumīgāks.
Pievienojam ūdeni. Uz vienas vidēja izmēra melones sēklām – aptuveni glāzi. Jo vairāk ūdens – jo dzēriens sanāks šķidrāks. Jo mazāk ūdens – jo biezāks.
Blenderējam tik ilgi kamēr viss baltās putās un sēklas samalušās.
Izkāšam caur smalku sietu vai marli, lai atdalītu nesamalušās sēklu miziņas.
Meloņu sēklu dzēriens gatavs! Mmm…
P.S. Starp citu, ja pēc izkāšanas pāri palikušās sēklu mizu paliekas sajauc ar dušas želeju un kafijas biezumiem, sanāk labs ķermeņa skrubis.
Autors: tava-pasaule.lv / 15.08.2018.