Mājās gatavots pīrāgs ar āboliem un valriekstiem

Āboli un valrieksti asociējas ar vasaras izskaņu un rudeni. Ar mājīgumu, komfortu un labsajūtu. Kad māja smaržo pēc ābolkūkām, tad dvēsele piepildās ar labākajām bērnības atmiņām par labklājībā, bezrūpībā un drošībā pavadītajām dienām. Šeit būs recepte, kā mājās pagatavot ābolu – valriekstu pīrāgu, radot burvīgu mājīguma atmosfēru savā virtuvē.

Mājās gatavots pīrāgs ar āboliem un valriekstiem

© Attēls: Tava-pasaule.lv / Pīrāgs ar āboliem un valriekstiem

Pīrāgs ar āboliem un valriekstiem

Sastāvdaļas:

✅ puskilograms ābolu.
✅ aptuveni 200 g valriekstu.
✅ 200 g sviesta.
✅ 2 ēd.k.cukura.
✅ 8 ēd.k. medus.
✅ 400 g miltu.
✅ 1 ola.

Pagatavošana:

Miltus izsijā, pievieno sakapātu sviestu, cukuru un labi visu samīca. Ja mīkla šķiet par biezu, pievieno mazliet ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī aptuveni uz vienu stundu”atpūsties” .

Tad mīklu izveltnē plānā slānī. Daļu noliek maliņā – sloksnēm pīrāga virskārtas rotāšanai. Mīklu liek cepšanai paredzētajā veidnē.

Nomazgā, nomizo (pēc vajadzības)  ābolus, izņem sēklotni un sagriež plānās šķēlītēs. Ābolu šķēles kārto uz veidnē izklātās mīklas.

Valriekstus noskalo, aplej ar verdošu ūdeni, nokāš. Sajauc ar medu un liek virsū ābolu kārtai.

Ābolpīrāga virsu pārklāj ar mīklas sloksnēm.

Saputo olu un ar speciālu otiņu pārziež visu pīrāgu.

Cep 160 grādu temperatūrā aptuveni 45 minūtes.

Sviniet dzīvi un izbaudiet šo gardo ābolu pīrāgu kopā ar draugiem vai ģimenes lokā. Labu apetīti!