Ābols un selerijas sakne – svara regulētāji. Slaiduma salāti: recepte

Ko darīt, kad bikses neiet ciet vai svārki spiež? Kad lieko kilogramu dēļ aizdusa piemeklē pat uzkāpjot pa kāpnēm tikai uz pirmo stāvu? Kad kurpju aizšņorēšana jau vien sāk sagādāt grūtības? Tad risinājums ir viens –  ar steigu jāpāriet uz salātiem.

Šo vienkāršo un ātri pagatavojamo salātu galvenās sastāvdaļas ir ābols un selerijas sakne, kas ir sastopami gandrīz katra sevi cienoša veselīga dzīvesveida piekritēja virtuvē. Gan ābols, gan selerijas sakne sevi ir pierādījuši kā neaizvietojami palīgi svara regulēšanā un cīņā ar liekajiem kilogramiem. Tie abi ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām, tātad labi iederēsies jebkurā diētā un tievēšanas plānā.

Lai atbrīvotos no liekā svara, slaiduma salāti jāēd katru dienu. Vislabāk – vakariņu vietā.

Slaiduma salāti

Slaiduma salāti

Sastāvdaļas:

  • 1 ābols,
  • 200 grami selerijas saknes,
  • 1 ēdamkarote citrona sulas,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • sinepes – puse tējkarotes,
  • sinepju sēklas (var iztikt arī bez) – puse tējkarotes,
  • 1 tējkarote medus,
  • pētersīļi vai citi zaļumi – daudzumu ņem pēc vēlēšanās,
  • sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana: ābolu nomazgā, nomizo (ja ābols audzis sava dārzā – var nemizot), izgriež serdi. Notīra, noskalo un nomizo selerijas sakni. Ābolu un selerijas sakni sarīvē uz rupjās rīves vai sagriež skaistos salmiņos. Pētersīļus noskalo un smalki sakapā.

Gatavo mērcīti: sajauc citronu sulu, olīveļļu, sinepes, sinepju sēklas, medu, sāli un piparus. Pārlej salātiem un visu kārtīgi samaisa.

Slaiduma salāti gatavi. Labu apetīti!

Slaiduma salāti. Ābols un selerija

Slaiduma salātus var gatavot un ēst atslodzes dienās. Pēc garšas tie ir diezgan pikanti un, pateicoties bagātīgajam šķiedrvielu daudzumam, uz diezgan ilgu laiku nodrošina sāta sajūtu.

Starp citu, blogā ir arī slaiduma kokteiļa recepte: dzēriens svara samazināšanai.

Autors: tava-pasaule.lv / 05.10.2017.

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *