2022.gada 29.janvārī beidzas Veneras retrogrādā kustība. Konstatējām, ka mūsmājās beidzies arī dažas dienas atpakaļ atvērtās un līdz galam neizdzertās kefīrpakas satura termiņš.
Kāda pusotra glāze kefīra tur vēl šļunkājas, smaržo labi. Praktiskais latvietis taču tādu mantu ārā negāzīs, tāpēc ir nolemts cept kefīrpankūkas.
Kefīrpankūkas ar avokado pildījumu
Kefīrs tiek uzjaukts kopā ar vienu olu un miltiem tā, lai sanāk kaut cik saturīga masa. Pievienojam garšvielu maisījumu un sāli. Kādas 10 minūtes ļaujam kefīrmaisījumam atpūsties. Tad – uz karstas pannas virsū. Cepam lielās pankūkas.
Kad pankūkas saceptas un mazliet padzisinātas, tad uz katras pankūkas saliekam avokado, sarullējam un sagriežam aptuveni vienādos gabaliņos. Sanāk tādi kā kefīrpankūku suši. Nenoliedzami, ka pildījumam klāt labi iederētos arī kāds laša un gurķa gabaliņš. Bet, tā kā līdz algas dienai vēl patālu, tad šoreiz iztiekam bez laša.