Gatavojam ātros mazsālītos gurķīšus. Recepte, kā ātri pagatavot mazsālītos gurķus uzkodai vai piedevai pie otrajiem ēdieniem. Pateicoties vienam komponentam – celofāna maisiņam – gurķi ievelkās neticamā ātrumā un ir ēdami jau pēc stundas.
Sastāvdaļas:
-
15 vidēja izmēra gurķi
-
ķiploki (liek pēc izjūtām. Jo vairāk pieliks, jo niknāki gurķi sanāks)
-
zaļumi: dilles, pētersīļi (jo vairāk, jo labāk)
-
sāls – aptuveni ēdamkarote ar kaudzi
-
celofāna maisiņš
Darbības:
Gurķus nomazgājam, nogriežam galiņus un sagriežam gareniski četrās daļās.
Ķiplokus notīrām, zaļumus noskalojam, visu sasmalcinām.
Visas sastāvdaļas beram maisiņā, pievienojam sāli, sienam maisu ciet un kārtīgi sakratām, lai visas sastāvdaļas labi sajauktos.
Liekam ledusskapī, lai ievelkas.
Mazsālītie gurķi ir gatavi ēšanai jau pēc aptuveni stundas.
Jo ilgāk tie ievilksies, jo sāļāki un kreptīgāki kļūs.
Ātrie mazsālītie gurķi. Video:
Labu apetīti!
Tava Pasaule.lv / Publicēts 06.08.2016. / Atjaunināts 14.07.2021.
SAISTĪTIE RAKSTI: | |
3 veidi kā pasniegt granātābolus | Ko dietologi saka par aptaukošanos |
Atslodzes dienas 2024 | Slaiduma eliksīrs |
3 vasaras kokteiļi | |
Viens komentārs
Ļoti labs knifiņš pati esmu tā darījusi. Super sanāk ļoti gardi gurķīši.