Ātrie mazsālītie gurķi: ēdami jau pēc stundas

Gatavojam ātros mazsālītos gurķīšus. Recepte, kā ātri pagatavot mazsālītos gurķus uzkodai vai piedevai pie otrajiem ēdieniem. Pateicoties vienam komponentam – celofāna maisiņam – gurķi ievelkās neticamā ātrumā un ir ēdami jau pēc stundas.




Ātrie mazsālītie gurķi

Sastāvdaļas:

  • 15 vidēja izmēra gurķi
  • ķiploki (liek pēc izjūtām. Jo vairāk pieliks, jo niknāki gurķi sanāks)
  • zaļumi: dilles, pētersīļi (jo vairāk, jo labāk)
  • sāls – aptuveni ēdamkarote ar kaudzi
  • celofāna maisiņš

Darbības:

Gurķus nomazgājam, nogriežam galiņus un sagriežam gareniski četrās daļās.

Ķiplokus notīrām, zaļumus noskalojam, visu sasmalcinām.

Visas sastāvdaļas beram maisiņā, pievienojam sāli, sienam maisu ciet un kārtīgi sakratām, lai visas sastāvdaļas labi sajauktos.

Liekam ledusskapī, lai ievelkas.

Mazsālītie gurķi ir gatavi ēšanai jau pēc aptuveni stundas.

Jo ilgāk tie ievilksies, jo sāļāki un kreptīgāki kļūs.

Ātrie mazsālītie gurķi. Video:

Labu apetīti!

Aukstā zupa ar skābētiem gurķiem

Jūs varētu interesēt arī šis: Aukstā zupa ar skābētiem gurķiem

Tava Pasaule.lv / Publicēts 06.08.2016. / Atjaunināts 14.07.2021.



SAISTĪTIE RAKSTI:
3 veidi kā pasniegt granātābolus Ko dietologi saka par aptaukošanos
Atslodzes dienas 2024 Slaiduma eliksīrs
3 vasaras kokteiļi





Viens komentārs
  1. 07/08/2016

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *