Siltajās vasaras dienās nav nekā labāka par atsvaidzinošiem un veselīgiem salātiem, kas sniedz gan enerģiju, gan baudījumu garšas kārpiņām. Šie salāti ar rabarberu piedāvā ne tikai neparastu garšu kombināciju, bet arī vērtīgus vitamīnus un minerālvielas. Piedāvājam izmēģināt šo spirdzinošo recepti, kas lieliski piemērota gan vieglām pusdienām, gan vakariņām.
Salāti ar rabarberu
Sastāvdaļas:
- 1 rabarbera kāts
- 100 g salātlapu (zaļās un violetās)
- 1 avokado
- 3 redīsi
- 1 svaigs gurķis
- 2 skābēti gurķi
- 100 g puscietā siera
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- Olīveļļa
Pagatavošana:
- Rabarbera sagatavošana:
- Nomazgājiet un nomizojiet rabarbera kātu. Sagrieziet to plānās šķēlītēs vai mazākos gabaliņos. Lai samazinātu rabarbera skābumu, variet to iemērkt aukstā ūdenī uz 10 minūtēm.
- Dārzeņu sagatavošana:
- Salātlapas nomazgājiet un nosusiniet. Lielākas lapas var saplēst mazākos gabaliņos.
- Nomizojiet avokado, izņemiet kauliņu un sagrieziet kubiņos.
- Redīsus un svaigu gurķi nomazgājiet un sagrieziet plānās šķēlītēs.
- Skābētus gurķus sagrieziet mazākos gabaliņos.
- Siera sagatavošana:
- Puscieto sieru sagrieziet mazos kubiņos vai sarīvējiet, atkarībā no jūsu vēlmēm.
- Salātu salikšana:
- Lielā salātu bļodā vai uz šķīvja izklājiet salātlapas.
- Vienmērīgi izkārtojiet uz salātlapām rabarbera gabaliņus, avokado šķēles, redīsu un gurķa šķēlītes.
- Pievienojiet skābētos gurķus un siera gabaliņus.
- Garšvielu pievienošana:
- Salātus pārkaisiet ar sāli un pipariem pēc garšas.
- Pārlejiet ar olīveļļu un viegli samaisiet, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgi apklātas ar eļļu un garšvielām.
Pasniegšana:
Pasniedziet salātus uzreiz pēc sagatavošanas, lai tie būtu svaigi un spirdzinoši. Šie salāti lieliski sader kopā ar atspirdzinošiem bezalkoholiskajiem dzērieniem, kā arī var būt lieliska piedeva gaļas vai zivju ēdieniem.
Labu apetīti!