Viegls un gaisīgs piena deserts bez želatīna

Lai iegūtu želejveidīgu un tricelīgu konsistenci, desertiem parasti pievieno želatīnu. Šajā receptē želatīna vietā izmantojam kukurūzas cieti. Sanāk ļoti viegls un gaisīgs mazkaloriju saldais ēdiens. Pagatavošana ir ātra un vienkārša. Ideāls variants, kad ļoti kārojas ko saldu un garšīgu.
Viegls un gaisīgs piena deserts bez želatīna




Piena deserts. Recepte

Sastāvdaļas:

✔ 500 ml piena,
✔ 60 grami kukurūzas cietes,
✔ 50 grami cukura,
✔ šķipsniņa sāls,
✔ šķipsniņa vaniļas (pēc ieskatiem),
✔ ķiršu, upeņu, zemeņu vai kāds cits ievārījums (oriģinālreceptē bija minēts, ka 2 ēdamkarotes, bet reāli var likt vairāk). Var izmantot arī svaigas vai saldētas ar cukuru saberztas ogas un augļus.
✔ kokosriekstu skaidiņas.

Darbības:

Katlā ielej pienu, pieber kukurūzas cieti, cukuru, sāli, vaniļu un, maisot ar dakšiņu vai speciālo kuļamo (nu to pašu, ar ko olu kulteni kuļ), silda uz lēnas uguns. Maisa cītīgi, lai nepiedegtu.

Sildīšanas procesā masa kļūs arvien biezāka. Kad tā sāks mest burbuļus un vārīties, ņem nost no uguns un pievieno ievārījumu. Lielos vilcienos apmaisa. Cītīgi maisīt nevajag, jo tad vairs nebūs kontrasta starp balto piena recekli un ievārījuma krāsu.

Kantainā veidnē ieklāj cepampapīru, uz kura lej uzvārīto masu un vienmērīgi to izlīdzina. Pagaida, kamēr atdziest līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz visu nakti.

Tad ņem ārā no veidnes, sagriež kubiciņos un katru gabaliņu apviļā kokosriekstu skaidās.

Piena deserts ar ķiršu ievārījumu

Šāda saldā uzkoda gan izskatās, gan garšo ļoti labi. Turklāt arī nekaitē figūrai.

~ Iedvesma no šejienes: piena deserts.

Autors: tava-pasaule.lv / Publicēts 15.11.2019.



SAISTĪTIE RAKSTI:
Diētas, veselības un atslodzes dienu kalendāri Receptes un uzturs
Veselīgs dzīvesveids Skaistumkopšana



Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *