Mandeļu piens: kā pagatavot mājās. Nekā sarežģīta!

Ir govs piens, kazas piens, kokosriekstu piens, putna piens, citi pieni un ir arī mandeļu piens, kas lielu popularitāti iemantojis starp vegāniem un tiem, kas sirgst ar laktozes nepanesību. Lai arī pagaidām vēl neesam pievienojušies vegānu rindām, tomēr kādā rudenīgi drēgnā dienā arī mēs nolēmām pagatavot sev mandeļu pienu. Šajā rakstā dokumentējam procesu soli pa solim.

Lasot internetā informāciju par to, kā gatavojams mandeļu piens, šķiet, ka process nebūs no vieglajiem. Esot vajadzīgs jaudīgs blenderis un speciāls siets. Sastapām arī ļoti dīvainas receptes, kur, lai pagatavotu mandeļu pienu, nepieciešams izmantot arī govs(!) pienu. Tad jau tas vairs nebūs mandeļu, bet kaut kāds mandeļgovs piens.

Protams, labāk, ja blenderis ir jaudīgs, jo tad mandeles samalsies smalkāk, bet mēs iztikām ar savu vienkāršo Philips firmas rokas blenderīti, kas jau vairākus gadus mums uzticami kalpo, čakli maļot visu, ko tam liek malt.

Arī sietu izmantojām visparastāko. Vienīgais – tam jābūt diezgan smalkam, lai samaltās mandeles neskrietu cauri.




Mandeļu piens

Mandeļu piens: kā pagatavot

Mūsu mandeļu piena gatavošanas process izskatījās šādi:

1. Mandeļu piena pagatavošanai būs vajadzīga glāze mandeļu un ūdens.

2. Pirms mandeļu piena gatavošanas mandeles jāizmērcē: aplej ar ūdeni un liek uz nakti ledusskapī nostāvēties.

Mandeļu piens: kā pagatavot mājās


3. Izmērcētās mandeles noskalo tekošā ūdenī.

4. Ber traukā, kur notiks smalcināšanas process.

5. Aplej aptuveni ar divām glāzēm ūdens un maļ, kamēr viss ir samalies baltā, krēmīgi – tumīgā masā.

Mandeļu piens: kā pagatavot mājās. Soli pa solim

 

6. Balto masu izkāš caur sietu, pielejot vēl aptuveni 2 glāzes laba, tīra ūdens. Ja grib, piena nokāšanai var izmantot marli. Tad izdosies samalto mandeļu masu nospiest sausāku.

7. Jo vairāk ūdens, jo piens būs šķidrāks. Jo mazāk – jo koncentrētāks.

Mandeļu piens: kā pagatavot mājās. Noslēgums

Garšas uzlabošanai klāt var likt dateles (liek klāt blenderēšanas procesā), kanēli, muskatriekstu, kurkumu vai arī medu, kļavu sīrupu – saldināšanai. Labākai garšai var pievienot sāli. Mēs pievienojām mazliet rozā Himalaju sāls.

Sanāca pārsteidzoši garšīgi. Noteikti gatavosim vēl un arī Jums iesakām!

P.S. Pāri palikušos biezumus var izmantot kulinārijā vai skaistumkopšanā, piemēram – maskās un pīlingos. Pienu uzglabā ledusskapī labi noslēgtā traukā. Uzglabāšanas ilgums – 3 un pat vairāk dienas.

Labu mandeļu piena pagatavošanas instrukciju un aprakstu atradām arī www.topivesels.lv mājas lapā.

Autors: tava-pasaule.lv / 15.09.2017.



SAISTĪTIE RAKSTI:
Diētas, veselības un atslodzes dienu kalendāri Receptes un uzturs
7 soļi līdz ideālam augumam Skaistumkopšana





Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *