Gaspačo: dzelteno tomātu un avokado sātīgā kombinācija

Kad dzeltenais tomāts satiekas ar zaļganīgo avokado, sanāk zaļgandzeltenais jeb dzeltenzaļganais gaspačo. Viegls, atsvaidzinošs un tajā pašā laikā gards un sātīgs. Tieši tas, kas no ēdiena tiek prasīts – lai tas sniegtu enerģiju un sāta sajūtu, neapgrūtinot gremošanas orgānus.




Gaspačo ir spāņu aukstā zupa un tai, līdzīgi kā mūsu latviešu aukstajai zupai, recepšu un gatavošanas variantu ir gana daudz. Tā ir viegli un ātri pagatavojama, turklāt veģetāra un ļoti veselīga, jo galvenais nosacījums, izvēloties dārzeņus zupas radīšanai, ir, lai tie būtu pēc iespējas svaigāki.

Gaspačo: dzelteno tomātu un avokado sātīgā kombinācija

Dzelteno tomātu gaspačo ar avokado

2-3 porcijām (atkarībā no servēšanas trauku tilpuma) būs vajadzīgi:
  • 3 dzeltenie tomāti,
  • 1 dzeltenā paprika,
  • 1 avokado,
  • 1 vidējs gurķis,
  • 1 mazs sīpols,
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 3 ēdamkarotes citrona sulas,
  • Sāls, čili, citronpipari pēc garšas,
  • Dekorēšanai: bazilika lapiņas un vīnogas.
Darba gaita:

1. Nomazgājam, sagriežam tomātus.

2. Nomazgājam, sagriežam papriku.

3. Nomazgājam, nomizojam, sagriežam gurķi.

4. Nomazgājam, nomizojam, sagriežam avokado (pusi noliekam atsevišķi – dekorēšanai).

5. Notīrām, sagriežam sīpolus un ķiplokus. Pievienojam sāli, čili un citronpiparus.

6. Pievienojam eļļu, citrona sulu un visu sablenderējam viendabīgā masā. Liekam ledusskapī uz stundu vai ilgāk, lai atdzesējas.

Pasniegšana: salejam gatavo dzelteno tomātu gaspačo sev tīkamās glāzēs, pieberam sagrieztu avokado. Rotājam ar uz koka iesmiņiem saspraustām vīnogām un bazilika lapiņām.

VIDEO:

Autors: tava-pasaule.lv / Publicēts 14.09.2016. / Atjaunināts 15.07.2018.

SAISTĪTIE RAKSTI:
Ātrie mazsālītie gurķi (VIDEO) Kraukšķīgie gardumi – redīsi
Augļu kokteilis tonusam Upeņu – piparmētru kokteilis (VIDEO)
Kokteilis “Enerģijas spēriens” (VIDEO) Ziedi uzturā – ēdamais skaistums

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *