Divu dienu atslodze austrumu stilā. Receptēs uzsvars uz garšvielām – lai garšas kārpiņas brīnās

Ja vajag ātri savest sevi kārtībā, tad šī divu dienu programma ir īsts atradums. To izveidojusi Ājurvēdas speciāliste Hilarija Garivaltis (Hilary Garivaltis). Ēdienu receptēs liels uzsvars tiek likts tieši uz garšvielām. Tas ir vēl viens programmas pluss – jaunu garšu iepazīšana.

Lai gan piedāvātās receptes pirmajā acu uzmetienā varētu šķist sarežģītas, īstenībā tā nemaz nav. Galvenais ir saņemties un sākt gatavot, izbaudīt procesu un procesa galā priecāties par rezultātu.

Kādas pazīmes liecina par to, ka pienācis laiks nopietnāk palūkoties uz to, ko ēdam un cik veselīgi dzīvojam?

Ja ir bieža vēdera pūšanās pēc ēšanas, biezs, balts aplikums uz mēles no rītiem, pastiprināta miegainība un žāvāšanās dienas laikā, enerģijas trūkums, nevēlēšanās neko darīt, motivācijas trūkums, vispārējs sagurums, pumpas, tūskas, nieze, alerģijas un vispār bieža slimošana, tad tas nozīmē, ka organisms ir pārslogots un tam nepieciešama atslodze.



Kādus rezultātus gaidīt no šīs divu dienu organisma pašattīrīšanos veicinošās programmas?
  • Šķiršanās no dažām tauku krokām;
  • Līdz ar intensīvu liekā šķidruma izvadīšanos, mazinās tūskas un piepampums;
  • Atgriežas enerģija, tonuss un motivācija darboties un radīt;
  • Uzlabojas gremošana un vielmaiņa;
  • Acis iegūst mirdzumu un sejas krāsa – svaigumu;
  • Pieaug ticība sev, jo tiek trenēts gribasspēks un disciplīna.

Divu dienu atslodze austrumu stilā

Kad labāk rīkot?

Labāk rīkot brīvdienās, jo darba dienu steiga un kņada tikai vairo stresu. Bet, lai mobilizētu organismu pašsakārtošanai, ir nepieciešams miers, atpūta un iespēja pilnībā koncentrēties uz sevi. Vēl labāki rezultāti būs tad, ja tam klāt tiek pieslēgtas jogas nodarbības, meditācijas… nu, kaut kas tādā garā.

Vēl labāk – programmu ieplānot laikā, kad mēness dilst, jo organisma attīrīšanās procesi tad norit straujāk. Dilstoša mēness periodus meklējiet Mēness kalendāros šeit: Mēness kalendārs

Tātad, ķeramies pie lietas!

Divu dienu izaicinājums: atslodze austrumu stilā

Zemāk skatieties ēšanas režīmu pirmajai un otrajai dienai. No sākuma iepazīstieties ar to. Ēdienkarte abām dienām ir līdzīga, atšķiras tikai pusdienas. Starp ēdienreizēm neaizmirstam izdzert arī pa glāzei tīra, negāzēta ūdens.

Tad seko recepšu apraksti: nepieciešamie produkti un pagatavošana.

Pirmā diena.

No rīta plkst. 7:00 – 200 ml silta ūdens iemaisa pustējkaroti citrona sulas un izdzer.
Brokastis plkst. 7:30 – putra „Kičari”, ingvera tēja.
Pusdienas plkst. 14:00 – zaļā dārzeņu zupa, ingvera tēja.
Vakariņas plkst. 18:00 – zaļais smūtijs.
Pašā vakarā plkst. 21:00 – ingvera tēja.

Otrā diena.

No rīta plkst. 7:00 – 200 ml silta ūdens iemaisa pustējkaroti citrona sulas un izdzer.
Brokastis plkst. 7:30 – putra „Kičari”, ingvera tēja.
Pusdienas plkst. 14:00 – dzeltenā dārzeņu zupa, ingvera tēja.
Vakariņas plkst. 18:00 – zaļais smūtijs.
Pašā vakarā plkst. 21:00 – ingvera tēja.

Receptes

Ingvera tēja

Ingvera organismu attīrošās tējas sastāvdaļas un pagatavošanas process ir aprakstīts šeit: detoksa tējas recepte.

Tēju gatavo no rīta visai dienai, pārlej termosā un ik pa laikam iemalko. Tā ļoti labi palīdz mazināt izsalkumu, uzlabo gremošanas procesus, sasilda un paātrina vielmaiņu.

Putra „Kičari”

Kičari putra

Sastāvdaļas:

nepilna glāze basmati rīsu,
pusglāze mung (Ķīnas) pupiņu (iepriekš nakti izmērcētas ūdenī),
6 glāzes ūdens,
¼ tējkarotes kurkumas,
1 tējkarote ķimeņu sēklu,
1 tējkarote malta koriandra,
1 tējkarote ingvera pulvera,
3 ēdamkarotes gī sviesta vai olīveļļas,

Pagatavošana: noskalo tekošā ūdenī rīsus, izmērcētas mung pupiņas un ber vārošā ūdenī. Atsevišķi apcep gī sviestā vai olīveļļā ķimeņu sēklas. Cep 1 minūti, pievieno pārējās garšvielas un vēl pacep aptuveni minūti. Apceptās garšvielas pievieno rīsiem un pupiņām. Visu turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz kamēr viss šķidrums būs izvārījies, un putra līdzināsies putrai nevis zupai. Pēc vēlēšanās putrai var pievienot kādu dārzeni, piemēram, uzrīvēt pa virsu burkānu vai selerijas sakni – dekoram.

Piebilde: kaut gan oriģinālajā receptē minētais ingredientu daudzums bija paredzēts divām porcijām, realitātē sanāca krietni vairāk. Pārsteidzoši, ka putra garšo diezgan labi arī bez sāls.

Zaļā dārzeņu zupa

Zaļā zupa

Sastāvdaļas:

puravs – 100 g,
kabacis vai ķirbis – 200 g,
spināti 100 g,
3 ēdamkarotes rīsu,
1 ēdamkarote olīveļļas,
2 ēdakarotes citrona sulas,
1 ēdamkarote sakapātu piparmētru lapu,
glāze dārzeņu buljona vai ūdens,
šķipsniņa sāls,
tofu siers vai liess biezpiens.

Pagatavošana: puravu sagriež gredzenos un viegli apcep eļļā. Atsevišķi katliņā uzvāra ūdeni, ieber rīsus un vāra uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes. Rīsiem pievieno gabaliņos sagrieztu kabaci vai ķirbi, spinātus, apceptos puravus un vāra vēl 10 minūtes. Neilgi pirms noņemšanas no uguns pievieno piparmētras. Iegūto masu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei, pievienojot sāli, citrona sulu. Ja zupa sanāk par biezu, pievieno klāt vārītu ūdeni. Pa virsu uzgriež tofu sieru vai uzdrupina liesu biezpienu.

Zaļais smūtijs

Zaļais smūtijs

Sastāvdaļas:

Romiešu salāti – divas lielas lapas,
liela sauja spinātu,
puse avokado,
pusābols,
pusbanāns,
glāze ūdens.

Pagatavošana: Visu liek blenderī un maļ, kamēr produkti pārvēršas viendabīgā, pļurīgā masā.

Dzeltenā zupa

Dzeltenā zupa

Sastāvdaļas:

ķirbis – 300 g,
1 vidēja izmēra burkāns,
puse nelielas selerijas saknes,
3 ēdamkarotes saldā krējuma (ar zemu tauku saturu) vai sojas, vai mandeļu piena,
3 ēdamkarotes gī sviesta vai labas eļļas,
pustējkarote smalki sarīvēta vai sagriezta svaiga ingvera,
pustējkarote sinepju sēklu,
¼ tējkarotes ķimeņu sēklu,
1 ķiploka daiviņa,
1 lauru lapa,
sāls un brūnais cukurs (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana: katliņā vai dziļā pannā uzsilda eļļu (sviestu), pievieno garšvielas un cep uz lēnas uguns 2 minūtes (traukam jāuzliek vāks, jo sinepju sēklas, cepoties, traki iet pa gaisu). Pievieno ingveru, ķiploku, gabaliņos sagrieztu ķirbi, burkānu, sarīvētu selerijas sakni, 4 – 5 glāzes ūdens, lauru lapu un vāra vēl 10 minūtes. Izņem lauru lapu un visu sablenderē viendabīgā masā. Lej šķīvī, pievieno saldo krējumu vai pienu, rotā ar apceptām ķirbju sēklām.

Pēc divu dienu atslodzes

Lai saglabātu labos rezultātus, nākamajā dienā pēc divu dienu attīrīšanās nevajadzētu uzreiz mesties virsū neveselīgajiem produktiem. Iespējams, ka pēc šīm divām dienām neko neveselīgu vairs arī negribēsies.

Ideju divu dienu veselības uzlabošanas kūrei smēlāmies šeit: en.calameo.com




Autors: tava-pasaule.lv / 14.03.2018. / Pārpublicēt drīkst tikai ar rakstisku atļauju un AKTĪVU saiti uz šo publikāciju!

SAISTĪTIE RAKSTI:
Uz pirti – pēc laimes, veselības un stārķa svētības Diētas, veselības un atslodzes dienu kalendāri
Mandeļu piens: kā pagatavot mājās Lai dzīvē veiktos, jātrenē intuīcija. Ar ko sākt?
Ārstniecības augi: ievākšana, izmantošana 3 jautājumi dzīves sakārtošanai





Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *