Deserts „Hurma mākoņos”. Recepte

Gards un izsmalcināts hurmas deserts, dekorēts ar dzērvenēm un Indijas riekstiem. Sevišķi pie sirds ies tiem, kas nav vienaldzīgi pret eksotiskā augļa īpatnējo garšu. Deserts labi iederēsies gan ikdienas maltītē, gan arī svētkos.




Tā kā hurma pati par sevi jau ir salda, tad cukura receptē gandrīz nav. Tik vien, kā puse tējkarotes vaniļas cukura, un arī to var pievienot tikai pēc vēlēšanās. Saldo garšu desertam nodrošina arī banāns un medus.

Deserts „Hurma mākoņos”. Recepte

Deserts „Hurma mākoņos”. Recepte

Sastāvdaļas:
Deserts „Hurma mākoņos”. Sastāvdaļas

Deserts „Hurma mākoņos”. Sastāvdaļas

Divām porcijām būs nepieciešams:

Hurma – 2 gab.
Banāns – 1 gab.
Vājpiena biezpiens – 180 gr. Ja figūra atļauj, var ņemt treknāku biezpienu.
Grieķu jogurts vai jebkurš cits bezpiedevu jogurts – 4 ēdamkarotes.
Vaniļas cukurs – pustējkarote.
Medus – divas vai trīs tējkarotes.
Dzērvenes – divas ēdamkarotes.
Indijas rieksti – dekorēšanai, kādi 10 gab.
Kanēlis – pēc vēlēšanās.

Darbības:

Noskalojam, nomizojam hurmu un sagriežam mazos gabaliņos. Atsevišķi šķīvī saspaidām ar dakšiņu banānu, pievienojam biezpienu, jogurtu, vaniļas cukuru un medu. Kārtīgi sajaucam.

Deserts „Hurma mākoņos”. Biezpiena un hurmas masa

Deserts „Hurma mākoņos”. Biezpiena un hurmas masa

Glāzēs vai stikla deserta traukos pamīšus kārtojam hurmas un banāna-biezpiena masu. Dekorējam ar dzērvenēm, noskalotiem un sasmalcinātiem Indijas riekstiem un pēc vēlēšanās – apbārstām ar kanēli.

„Hurma mākoņos” ir deserts, kuru baudot, laiks apstājas. Sajūtas – kā septītajās debesīs. Neticiet? Pamēģiniet! Enerģijas un dzīvesprieka pieplūdums garantēts!

Autors: tava-pasaule.lv / 8.01.2017.

SAISTĪTIE RAKSTI:
Diētas, veselības un atslodzes dienu kalendāri Receptes un uzturs
4 nedēļu veselības maratons Skaistumkopšana





Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir apzīmēti ar *