Auzu pārslu putra bez piena un cukura

Auzu pārslu putra ir daudzu ģimeņu iecienīts brokastu ēdiens. Parasti tai pievieno pienu un cukuru, kas nebūt nav tas labākais variants, jo cilvēkiem ar jūtīgu gremošanas sistēmu un piena nepanesību šādas brokastis var izraisīt dažādas nepatīkamas sajūtas kā, piemēram, smagumu vai vēdera pūšanos. Te būs vienkārša recepte, kā uzvārīt veselīgu un garšīgu putru, nepievienojot ne pienu, ne cukuru.

Auzu pārslu putra bez piena un cukura

Auzu pārslu putra bez piena un cukura

Vienai porcijai:
  1. Katliņā ielej glāzi ūdens un uzvāra.
  2. Pievieno šķipsniņu jūras sāls, mazliet piparus un kurkumu. Var garšas uzlabošanai piegriezt klāt arī ķiplokus, kādus zaļumus vai pierīvēt nelielu burkānu.
  3. Ieber verdošajā ūdenī pusglāzi pilngraudu auzu pārslu.
  4. Dažas minūtes ļauj pavārīties.
  5. Noņem no uguns, pārlej ar ēdamkaroti labas eļļas un atstāj vēl aptuveni 10 – 15 minūtes ievilkties un uzbriest.
  6. Veselīga auzu pārslu putra bez piena un cukura gatava.
  7. Liek šķīvī, dekorē ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem.
  8. Labu apetīti!

Autors: tava-pasaule.lv / Publicēts 09.05.2019.



SAISTĪTIE RAKSTI:
Diētas, veselības un atslodzes dienu kalendāri Receptes un uzturs
7 soļi līdz ideālam augumam Skaistumkopšana



Komentēt