Aukstā zupa ar skābētiem gurķiem

Atbraucot mājās pēc rīta peldes upē un kārtīgas izvizināšanās ar riteni, sagribējās auksto zupu. Vasaras sākums šogad tāds sutīgs, karsts un svelmains. Jādomā, kā sevi atvēsināt. Ledusskapī – tikai vārītas olas, salātlapu kušķis, dažas rukolas lapas, kefīrs, krējuma paliekas un mammas skābētie gurķi. Interesanti, vai tos var likt klāt aukstai zupai?

Izrādās, jā, – var droši likt klāt! Sanāk dievīgi garšīgi.

Aukstā zupa ar skābētiem gurķiem

Aukstā zupa ar skābētiem gurķiem




Tātad, lai pagatavotu atvēsinošu zupu, vajadzēs:

  • četras vārītas olas,
  • salātlapas,
  • kādas 5 – 7 rukolas lapiņas,
  • kefīrs – 1 litrs,
  • krējums – viena ēdamkarote,
  • 2 – 3 neliela izmēra skābēti gurķi,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • pustējkarote kurkumas (var iztikt bez tās),
  • pusglāze vārīta, atdzesēta ūdens.

Darbības: katliņā saplucina pirms tam kārtīgi nomazgātas salātlapas. Smalki sagriež rukolu. Pievieno trīs rupjākos gabalos sagrieztas olas. Vienu olu atstāj dekorēšanai. Piegriež skābētos gurķus. Pārlej ar kefīru, pievieno ūdeni, krējumu, sāli, kurkumu un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Ieliek ledussskapī un ļauj kādas 10 minūtes ievilkties. Lej bļodiņās, dekorē ar olu pusītēm un skābēto gurķu ripiņām.

Mmm…, šķiet, šī būs mana šīs vasaras mīļākā aukstā zupa.

Un kāda ir Tava iecienītākā aukstās zupas recepte?

Autors: tava-pasaule.lv / Publicēts 19.06.2019.

SAISTĪTIE RAKSTI:
Diētas, veselības un atslodzes dienu kalendāri Receptes un uzturs
7 soļi līdz ideālam augumam Skaistumkopšana



Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *